Winst ING keldert

De nettowinst van ING is over het afgelopen kwartaal met 40% gedaald vergeleken met vorig jaar.

ING zette voor de tegenslag van de coronacrisis €661 miljoen opzij om het effect van leningen die door bedrijven en consumenten niet aflossen op te vangen. Dat is een verdrievoudiging vergeleken met een jaar eerder.

De stroppenpot moest worden aangevuld voor met name de zakenbank in de Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Ook voor de thuislanden Nederland en België moest ING flink meer opzij zetten. Zeker 100.000 klanten van ING hebben tot nu toe uitstel van betaling van leningen en hypotheken gekregen, om hen te helpen om door deze moeilijke periode te komen, aldus topman Ralph Hamers.

De winstdaling is wel minder groot dan analisten vooraf hadden berekend. Zij gingen volgens een peiling door persbureau Bloomberg gemiddeld uit van een resultaat van iets minder dan €411 miljoen.

ING deed het ondanks de coronacrisis beter qua inkomsten. Door de verder verlaagde spaarrentes gingen de rente-inkomsten licht omhoog. In diverse landen verdiende ING flink meer als hypotheekverstrekker. In Nederland daalde dit overigens licht. (Telegraaf)

Over BillBull

Investment strategist. Never ask me why: 'T.A.' only

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.